MyDent Orthodontie-Antwerpen
Ga naar de inhoud
Bruxisme - Tandenknarsen
Occlusale spalk voor gebitsslijtage

Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd en is een veel voorkomende stoornis waarbij mensen in hun slaap tandenknarsen en hun kiezen op elkaar klemmen. Je (partner) hoort een schurend of knarsend geluid. Dit komt door het met grote kracht over elkaar schuiven van de boven- en ondertanden. Tandenknarsen is niet onschuldig want het kan tot blijvende schade aan het gebit leiden.
Daarnaast kan nachtelijk klemmen en knarsen tot pijnklachten leiden in het kaakgewricht.
DE GEVOLGEN VAN TANDENKNARSEN
Bruxisme heeft vooral nadelige gevolgen voor het gebit. Zo kunnen je tanden en kiezen ernstige schade oplopen waardoor stukken tandglazuur of vulling afbreken en wegslijten. Tanden kunnen zelfs zo erg slijten dat de snijtanden niet of nauwelijks nog zichtbaar zijn bij het lachen. Ook is het mogelijk dat door overbelasting hoofdpijn, oorpijn en pijn in het aangezicht, nek of schouder kunnen ontstaan.
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die tandenknarsen ook geneigd zijn te snurken of tijdens het slapen last hebben van het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS). OSAS is een ernstige aandoening waar behandeling voor nodig is.
MyDent Orthodontie
Monnikenhoflaan 39
2620 Hemiksem

  032912000
  mydent@telenet.be

Terug naar de inhoud